Ana Sayfa
Duyurular
Final Sınavı Temel İlkeleri

Final Sınavı Temel İlkeleri

1)Sınavların İşleyişi:Final sınavlarının hangi sınav türünde olduğu (onlinesınav, ödev yada sözlü sınav), hangi tarih ve hangi saat aralıklarında yer aldığı ve sınavın süresi Öğrenci Dekanlığı (http://ogrdek.sakarya.edu.tr/tr/duyuru/goster/91941/2019-2020-ogretim-yili-final-programi)birim ve bölümlerin web sayfalarında ilan edilmiştir.

2)Puanlama İlkeleri:Online sınavların puanlama ilkeleri öğretim üyeleri tarafından her ders için ayrı ayrı SABİS sistemine girilmiştir. Öğrenciler her sorunun puan karşılığını sınav esnasında SABİS sisteminde görebilirler.

3)Öğrenci Sorumlulukları:Öğrenciler sınav sırasında herhangi bir yardım vermemeli veya yardım almamalıdır. Sakarya Üniversitesi Sınav Yönergesinde belirtildiğigibi kopya, yanıltma, başkalarının adına sınava girme veya sınav düzenini bozacak uygunsuz davranışlarda bulunulması ciddi ihlallerdir ve öğrencinin sınavının iptal edilmesine neden olur. Sınav ihlali durumunda birim sorumluları inceleme veya disiplin süreci başlatabilir. Öğrenciler sınavları düzenleyen kural ve yönetmeliklere bağlı kalmayı kabul etmiş sayılırlar.Sınavlara giriş yapabilmek için güncel tarayıcılardan biri kullanılmalıdır.

4)Sınav İtirazları:Öğrencilerin sınava nasıl itiraz edeceği Öğrenci Dekanlığı web sayfası duyuru linkinde yer almaktadır. (http://ogrdek.sakarya.edu.tr/tr/duyuru/goster/92000/salgin-surecinde-not-itiraz-islemleri)

5)Etik Kurallar:Etik dışı davranış örnekleri arasında (bunlarla sınırlı olmamakla birlikte) şunlar bulunur:

1. Sınavsırasında başka birine yanında bulunmak suretiyle yardım etme.

2. Sınav sırasında başka bir öğrenci ile internet üzerinden veya başka bir şekilde iletişim kurmak.

3. Başka bir öğrenci adına sınava girmek.

4. Başka bir kişinin bir öğrenci için sınava girmesini sağlamak, aracı olmak.

5. Sınavdan sorumlu bir öğretim elemanına hakaret etmek, tehdit etmek.

6. Sınavın içeriğini ifşa etmek.

7. Sınav platformuna yetkisiz yollarla erişmek veya erişilmesine çalışmak dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, sınav platformunun veya sunucunun çalışmasına müdahale etmek.

8. Sınavların bütünlüğünü etkileyen diğer uygunsuz faaliyetlerin yürütülmesi.

Not:Sınavda filigran uygulaması ile öğrencilerin ekranına numaraları eklenecektir. Bu ekran çekilip paylaşılırsa öğrenci numarası görülecektir.