Ana Sayfa
Duyurular
Mazeret Sınavı Duyurusu

Mazeret Sınavı Duyurusu

Sınav başladıktan sonra herhangi bir teknik bir sorun sebebiyle sınavlarını tamamlamayacak öğrenciler, dersi veren öğretim üyesi mazeret sınav verme  yetkisine sahip olacaktır.
 

Sınav oturumunu hiç başlatmamış öğrencilere aşağıda belirtilen yönetmelik kapsamında Mazeret sınav hakkı verilecektir. Mazeret sınav başvurularını aşağıda belirtilen form üzerinden yapacaklardır. (Sınav oturumuna başlayan öğrenciler bu kapsamda başvuru yapamayacaklardır.)

Mazeret sınavı

MADDE 18 – (1) Belgelemek kaydıyla aşağıda belirlenen mazeretleri nedeniyle sınavlara katılamayan öğrenciler; yıl içi sınavları için ilgili öğretim elemanının ilan ettiği tarihlerde, yılsonu sınavları içinse akademik takvimde belirtilen mazeret sınavları tarihlerinde ilgili bölüm/program başkanlığına mazeret sınavı için başvurularını dilekçe ile yaparlar. Mazeretleri, ilgili eğitim biriminin yönetim kurulunca kabul edilenlerin mazeret sınav kayıtları, bölüm sekreterliği tarafından sisteme işlenir.


a) Hastalık Hali: İlgili sınav tarihlerinde, öğrencinin veya birinci ya da ikinci derece yakınlarından birinin hastaneye yatmasını gerektirecek nitelikte ciddi bir rahatsızlığı bulunması nedeniyle ilgili sınava katılamayan öğrencinin, bu durumunu bir raporla belgelemesi ve dilekçe ekinde sunması gerekir.


b) Yakınlarından Birinin Vefatı: İlgili sınav tarihlerinde, birinci veya ikinci derece kan ve hısım yakınlarından birinin vefatı nedeniyle ilgili sınava katılamayan öğrencinin, bu durumunu belgelemesi ve dilekçe ekinde sunması gerekir.


c) Tutukluluk ve Hükümlülük Hali: İlgili sınav tarihlerinde, tutuklu veya hükümlü olması nedeniyle ilgili sınava katılamayan öğrencinin, bu durumunu belgelemesi ve dilekçe ekinde sunması gerekir.


ç) Üniversite ve Diğer Resmi Kurumlarca Görevlendirilme Hali: İlgili sınav tarihlerinde, ulusal veya uluslararası yarışma, sportif faaliyet vb. nedenlerle üniversite veya diğer resmi kurumlarca görevlendirilmesi sebebiyle ilgili sınava katılamayan öğrencinin, bu durumunu belgelemesi ve dilekçe ekinde sunması gerekir.


d) Sınav çakışması durumu: İlgili sınav tarihlerinde, öğrencinin o dönem yazılması olan farklı derslerine ait sınavlarının aynı saatlerde yapılması durumunda, çakışma olan diğer ders/derslerinin sınavına katılamayan öğrencinin, bu durumunu çakışan sınavlara ait sınav programlarının ilgili bölüm başkanlığı onaylı sureti ile dilekçe ekinde sunması gerekir.

NOT :

  •  Farklı bölümlerden ders alıpta derslerin sınav tarihleri çakışması halinde bölümlerinde aldığı derslerin mazeret sınavına gireceklerdir.
  •  Çift Anadal Programı (ÇAP) sınavlarının çakışması halinde Anadal bölümünde aldığı  derslerin mazeret sınavına gireceklerdir.