Bölüm
Tarihçe

2015-2016 eğitim yılında açılan bölümümüz, teorik ve pratik bilgilerin birlikteğiyle, aydınlık bir geleceğe katkı sunacak öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Programdan mezun olan öğrenciler, ulusal/yerel gazete, dergi ve televizyonlarda, muhabir, yazar, yönetici, işletmeci yada teknik eleman (sayfa sekreteri, editör, redaktör gibi) olarak istihdam edilebileceklerdir. Ayrıca özel ya da resmi kurum ve kuruluşların basın bürolarında çalışmaları, basın danışmanlığı yapmaları da mümkündür. Ülkemizdeki yerel ve ulusal medya sektörünün giderek geliştiği göz önüne alınırsa bu alandaki istihdam gereksinimi artmaya devam edecektir. Ayrıca bu bölüm mezunları, pedagojik formasyon almaları halinde meslek liselerinin gazetecilik ve iletişim alanındaki derslerine öğretmen olarak atanabilirler.