Ana Sayfa
Bölüm
Bölüm Başkanından

Bölüm Başkanından


Sevgili Öğrenciler,

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitime başlayan bölümümüz; hem kuramsal, hem de uygulamalı alanlarda yetkin akademisyenler ve sektörden medya çalışanlarını bir araya getirerek güncel bir eğitim vermektedir. Bölümümüzde, kuramsal bilginin yanı sıra; çağdaş haber toplama yazma teknikleri, veri ve internet haberciliği, araştırmacı gazetecilik, televizyon haberciliği ve fotoğrafçılık gibi uygulamalı alanlarda verilecek eğitimlerle, evrensel ölçütlere sahip yetişmiş gazeteciye olan ihtiyacı karşılamayı amaçlıyoruz. İnsanlar yaşadıkça, habere ve gazetecilere olan ihtiyaç hiç bitmeyecektir. Dünyayı olumlu yönde değiştirme isteğini içinde barındıran insanların seslerini duyurmak için aradıkları ortam gazeteciliktir.

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü, öğrencilerine Erasmus, Mevlana ve Farabi programları sayesinde, eğitimlerinin bir dönemini yurt dışında almalarına olanak tanımaktadır.Tüm öğrencilerimizin, kişiliklerini, yaşam becerilerini geliştirecek ve ileride meslek yaşamlarına olumlu katkıda bulunacak bu olanaklardan  sonuna kadar faydalanmalını tavsiye ederim. Ayrıca bölümümüze kayıt yaptıran sınırlı sayıda öğrencimize; kayıt sırasında başvurmak koşuluyla, isteğe bağlı ingilizce hazırlık sınıfı okumaları olanağı tanınmaktadır. Tamamıyla ücretsiz ve gelecekte iş bulma olanaklarını oldukça arttıran bu önemli imkanı kaçırmamalarını tavsiye ederim. İngilizce kaynaklardan da beslenmek ve diğer insanlarla ingilizcede de iletişim kurabilmek, öğrencilerimizi daha güçlü ve evrensel gazeteciler olarak yetiştirmemize önemli bir katkı sağlayacaktır. Bizim için önemli olan; öğrencilerimizi biran önce mezun etmek değil, bileklerinde altın bileziklerle Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden uğurlamaktır. Gurur duyacağımız mezunlar vermek için, tüm Gazetecilik bölümü olarak, elimizden gelen tüm çabayı severek harcamaktayız.

Gazeteciliğin sadece yazılı ve basılı medyadan ibaret olmadığı, radyo televizyon ve yeni medyanın sunduğu benzersiz imkânlarla birlikte yeniden şekillendiği bir değişim döneminin içindeyiz. Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü de disiplinler arası bir yaklaşımı benimsemekte, öğrencilerinin içinde yaşadıkları topluma ve dünyaya açık, küresel ve yerel toplumsal problemlerin bilincinde olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu yaklaşımla, siz değerli öğrencilerimizi 21. yüzyılın hızlı toplumsal değişimlerinin dinamiklerini yakalamaya yetkinliğine sahip, sorgulayıcı ve özgür fikirli meslek insanları olarak yetiştirmek temel amacımızdır. 

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin çıkartmakta olduğu uygulama gazetesi Kampus Haber, SAÜ Aktüel degisi ve yayınlarına devam etmekte olan SAÜ WEB TV, öğrencilerimize eğitimlerini sürdürürken uygulamanın içinde olma olanağı sağlamaktadır. Mezunlarımız teori ve pratiği birlikte kavrama olanakları sayesinde haber merkezlerinde, gazetelerde, dergilerde, haber ajanslarında, haber sitelerinde muhabir, fotoğrafçı, sayfa tasarımcısı, editör, haber müdürü; ayrıca çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda basın danışmanı, kurumsal iletişim çalışanı olarak çalışabileceklerdir. Her mezunumuz ve hatta öğrencilerimiz, kendi internet ve haber sitelerini kurarak, kendi işlerini de yönetebilirler. Akademik hayatı hedefleyen öğrencilerimiz ise yüksek lisans ve doktora eğitimlerini sürdürmek ve akademik kariyerlerini geliştirmek imkânına sahiptirler. Bölüm öğrencilerimize üniversite yaşamlarında başarılar diler, bu dünyaya karşı kendi sözlerini söylemek isteyen, dünyanın daha güzel bir yer olması için çaba harcamak isteyen dinamik gençleri bölümümüze bekleriz.

Prof. Dr. Yusuf ADIGÜZEL