Ana Sayfa
Duyurular
SAÜ Aktüel 6
SAÜ AKTÜEL 6

SAÜ AKTÜEL 6

Zor günleri geride bıraktık. Eylülü bekliyoruz. İki yıla yakın süredir uzaktan ve çevrimiçi olarak yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerimizi nihayet 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasıyla yüzyüze sürdürebileceğiz. 

Sakarya İletişim Fakültesi olarak iletişim sektörüne ve akademiye katkılar sunacak önemli adımlar atıyoruz. Sizleri hem lisans, hem lisansüstü eğitim programlarımızla ilgili gelişmelerden haberdar etmek isterim. Fakültemiz Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü açtık ve bu yıl 40 öğrenci alacağız. Gençleri sektöre ve hayata hazırlayacak seçmeli derslerimizin sayısını artırdık. Gazetecilik, İletişim ve Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümlerimiz 25’ten fazla program ile ÇAP ve Yandal anlaşması yaptı. Halkla İlişkiler ve Kültürel Çalışmalar olmak üzere iki yeni doktora ve Sosyal Medya Yönetimi (Tezsiz) Yüksek Lisans programlarını açtık. Böylece fakültemizdeki lisansüstü program sayımız 12’ye ulaştı. Disiplinler arası bir anlayışla, lisansüstü programlarımızı diğer fakülte ve üniversitelerden akademisyenlerin katkılarıyla güçlendiriyoruz.

Öğrencilerimizi sektöre en yetkin şekilde hazırlayabilmek için diğer üniversiteler ve kurumlarla işbirliğine önem veriyoruz. TRT ve Ekonomi Muhabirleri Derneği ile sertifikalı eğitim programları düzenledik. Salı Buluşmaları ve İletişim Konuşmaları programları ile alandaki öncü isimleri çevrimiçi olarak konuk aldık. Eylülden itibaren bu tür eğitim ve sertifika programlarını yüzyüze de yapabilmeyi amaçlıyoruz. 

Bu yıl üç yeni akademik dergiye başladık. Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Dergisi, Türkiye Film Araştırmaları Dergisi ile Medya ve Kültür (Kültürel Çalışmalar ve Medya Dergisi) dergilerimizin ilk sayılarını yayımladık. Dergilerimiz çok titiz bir editoryal inceleme ve hakem sürecinden geçirildi. Tamamı açık erişim ve akademik olan bu dergilerin, ikinci sayıdan itibaren uluslararası indekslere girmesi için girişimlerimize başladık. 15-17 Kasım tarihleri arasında Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu düzenleyeceğiz. Şüphesiz iletişim sektörü ve akademiye önemli katkılar sunacak bu bilimsel çalışmaları sadece Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ile sürdürmemiz mümkün değil. Türkiye ve dünya üniversitelerdeki alanında önemli isimlerin destekleri ile bu önemli akademik adımları atabiliyoruz. Dergi, sempozyum ve seminerlere katkı sunan tüm akademisyen ve uzman arkadaşlarıma bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nin bu yıl 7.’sini düzenleyeceğiz.Tüm lisans öğrencilerinin katılımlarına açık Festivalimize yine tüm Türkiye ve dünya üniversitelerinden yoğun bir katılım bekliyoruz. 

Yılda iki sayı olarak çıkarmaya başladığımız SAÜ Aktüel sizlerin katkılarıyla her sayıda daha da zenginleşiyor.   
Gelecek sayımızda görüşmek dileğiyle.

Prof. Dr. Yusuf ADIGÜZEL

TIKLA OKU | TIKLA İNDİR